United Fighters
Trelleborgs största kampsportscenter
KickBoxning
Kickboxning

 Vill du träna styrka, smidighet och kondition? Då är kickboxning sporten för dig!


Kickboxning är mer fysisk än de flesta andra stående kampsporter eftersom träningen består av många explosiva och tempostarka övningar.  

Träningen sker oftast parvis, där man övar slag och sparkar mot mittsar. Du lär dig grunderna i slag- och sparkteknik och träningen varvas med konditions- och styrkeövningar. 
Träningen hjälper dig att tänja på dina gränser och att växa, båda fysiskt som psykiskt. 
Det är du som lägger ribban för hur hårt du vill träna, men vi kommer att utmana dig.

Inledningsvis så behöver du ingen egen utrustning. Det du behöver ta med dig är en vattenflaska och träningskläder. Vi rekommenderar kortärmad tröja och shorts, byxor går också bra så länge de inte har dragkedja vid benslutet. Bestämmer du dig sedan för att fortsätta så rekommenderar vi att du köpa egen utrustning.


Sparring kan förekomma på fortsättningspasset och  för att få delta måste man ha på sig tandskydd, sparring handskar, benskydd. Vi rekommenderar även suspensoar. 
Under det passet kommer man utöver slag och spark på mitts, konditions/styrkeövningar även börja utföra kontrollerade slag/sparktekniker på varandra samt lära oss blockera eller undvika att bli träffad.

När du tränar Kickboxning på United Fighters så kommer du att att uppleva ödmjukhet, respekt samt glädje mellan alla deltagare och alla är välkomna att bli en i gänget. Våra pass välkomnar både tjejer som killar och du ska vara äldre än 14 år för att delta på de ordinarie passen. Vi har även barn- och junior-grupper för de yngre.

Varmt välkomna att träna med oss. 


Träningstider:


Måndagar:

Nybörjare/Motion  -  18:30-20:00

Fortsättning  -  18:30-20:00


Onsdagar:

Nybörjare/Motion  -  18:30-20:00                   

Fortsättning  -  18:30-20:00


Lördagar:

Kickboxning för alla - 10:00-11:30


Söndag: 

Barn/Junior gruppen (7-13) 12:00-13:00Kontaktperson:

Ola Söderlin - ola.soderlin@gmail.com


Kontaktperson (Barn- och Juniorgruppen):
Anneli Johansson - annellisaa@gmail.com
Träning under jul och nyår
2017-12-20 18:51
Kickboxningen kör på som vanligt under jul och nyår med undantag för 23/12, 25/12 och 1/1 då vi håller ledigt. God jul på er 🎅🎅

/Anneli 
Ny tränare
2017-11-26 21:40
Ingen har nog missat det men vi har en ny tränare i vårt Kickboxargäng. Mikael Glans heter han och har redan blivit varm i kläderna efter några veckor hos oss. Han har en stor erfarenhet av kampsport och har bland annat svart bälte i Taekwondo.
Vi hälsar honom varmt välkommen.

/ United fighters
Nu kör vi igång med höstterminens kickboxning!
2017-08-19 19:11
Hej vänner,

 

Nu är det dags att köra igång med höstterminen och vi hoppas att ni är lika på gång som vi är!

 

Träningstider

 

Vi har inga ändringar i träningstider inför hösten. Det är fortfarande måndag, onsdag, lördag och söndag (barn och junior gruppen) som vi kör.

Vi kommer att fortsätta med samma upplägg som innan sommaruppehållet då vi körde båda nybörjare och fortsättning under samma pass men med separata instruktörer.

Ingen förändring inom barn och junior gruppen.

 

Men vi kommer att ändra på upplägget av lördagspasset. Vi kommer inte att köra det som ett specifikt anpassat fyspass utan som ett kickboxningspass. Vi gör det dock utan uppdelning mellan nybörjare och fortsättning, alla kör samma.

 

Så nu kan ni träna kickboxning tre gånger i veckan! 

 

Utrustning

 

För de som provar på kickboxning kommer vi fortfarande att erbjuda möjligheten att låna handskar.

 

För er som har varit med ett tag så ser vi gärna att ni investerar i egna handskar. Det är mer hygieniskt att använda egen utrustning samt att man då använder den typ av handske som fungerar bäst för sin hand. Vi hjälper så klart gärna er med att hitta rätt handskar och man behöver inte det dyraste på marknaden för att bli en bra fighter.

 

För er i fortsättningsgruppen så ska man ha tandskydd, sparringhandskar (minst 14 oz), benskydd och suspensoar (finns för båda män och kvinnor). Vi rekommenderar även hjälm dock inget krav.

 

 

Vi ses på mattan!

 

Hälsar,

 

Ola, Hodin, Jesper och Anneli

Extra pass på lördag med gästinstruktör Alexander Wilhelms
2017-07-31 14:49
Alexander Wilhelms
Vi har förmånen att ha en gästinstruktör som erbjuder ett pass nu på lördag mellan 11:00 och 12:30.
Han heter Alexander Wilhelms och några av er har redan träffat honom under sommarens träning.

Vem är Alexander?

Alexander har tränat kampsport i 12 år. Han började med thaiboxning i Malmö men de senaste 5 åren har han sadlat om till MMA som han tränar i Stockholm på Pancrase gym under Omar Bouiche. Alexander har erfarenhet från att gå matcher i thaiboxning, både i Sverige och i Thailand. Han har även tävlat i shootfighting.

Vad bjuder passet på?

Passet är för alla nivåer och kommer att innefatta grunder i thai-clinch. Det innebär bl a knä från clinch och utifrån, armbågar från clinch och utifrån samt uppsättningar till benspark.
Fokus kommer ligga på teknik, så ta med handskar, benskydd och tandskydd för att göra det så realistiskt som möjligt.

Har ni bara handskar och tandskydd (tandskydd kan köpas på klubben) så är det inga problem utan då jobbar vi utifrån det och det finns även några beskydd att låna på klubben (först till kvarn).

Ingen föranmälan krävs utan bara att dyka in på en fantastisk möjlighet att träna lite nya spännande tekniker!


Varmt välkomna!


Ola Söderlin och Alexander Wilhelms


Träningstider och våra träningsmattor
2017-05-18 08:44
Träningsmattor

Först kan vi berätta att vi inom kort kommer att byta ut mattorna i stora salen. De nya mattorna kommer att vara tjockare med bättre dämpning  och med en annan typ av yta som ger bättre grepp. Vi hoppas kunna vara klara med bytet innan den 27e maj.

 

Träningstider

Vi kommer från och med den 29 maj att ändra på träningstider och upplägg.

Vår ambition är att kunna hålla fler pass per vecka och samtidigt kunna erbjuda träning på den nivå som motiverar er.

 

En del av förändring är att vi kommer att slå samman de två grupperna Nybörjare  och Fortsättning. Under passet kommer vi att genomföra gemensam uppvärmning och sedan dela upp grupperna.  Vi kommer att ha en instruktör som kör med nybörjargruppen och en instruktör som kör med fortsättningsgruppen.

 

När det gäller tiderna för passen så är det fortfarande måndag och onsdag, dock ändrar vi tiderna till 18:30 till 20:00 för båda dagarna.

 

Samtidigt lägger vi till ett pass på lördagar mellan 12:00 och 13:00. Detta pass kommer att var intensivt och med fokus på styrka och kondition. 

 

Sommarträning

Vi fortsätter så klart att träna under sommaren. Vi kommer att fortsätta enligt ovan schema under sommaren.


Vi ses på mattan!


Hälsar,


Ola, Hodin, Jesper och Anneli

Kommande aktiviteter
Träning, Hall, 19/02 18:30
Träning, Hall, 21/02 18:30
Träning, Hall, 24/02 10:00
Träning, Hall, 25/02 12:00
Träning, Hall, 26/02 18:30
Träning, Hall, 28/02 18:30
Nyheter från föreningen